Здравствена акција “Селу у походе” у Церници

Црвени крст Варварин, у сарадњи са Домом здравља “Др Властимир Годић” и Саветом Месне заједнице Церница, организовао је још једну у низу здравствену акцију “Селу у походе” чији је циљ да лекари Опште праксе посете и прегледају становнике који у свом месту немају лекара.

По речима Ружице Живановић, секретара Црвеног крста у Варварину, поред акције прегледа становништва, подељена је и помоћ у храни и средствима за хигијену најугроженијим мештанима Цернице, а поред екипе здравствених радника, коју су сачињавали лекари Опште праксе Дома здравља “Др Властимир Годић”, у акцији је учествовала и Патронажна служба.

Она истиче да је одзив грађана био изнад очекивања и са бројним похвалама, уз жељу да овакве акције буду организоване што чешће.

“У згради основне школе у Церници организован је преглед мештана ове Месне заједнице којима је вршен здравствени преглед, мерен крвни притисак и шећер у крви. Такође су лекар и патронажне сестре обишли већи број старих лица којима је организован преглед у кући и додељени су им пакети са животним намирницама”, каже секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x