Настављени сусрети села, представило се Бошњане

У сали Дома културе у Бошњану у суботу је одржан концерт домаћина, КУД “Бошко Југовић” и гостујућег КУД-а “Вук Караџић” из Орашја. Председник Савета МЗ Бошњане Данијел Василијевић подсећа да ова месна заједница у овој манифестацији учествује у континуитету дуги низ година.

“Од 2006. године у манифестацији “Сусрети села” наше културно уметничко друштво учествује под називом “Бошко Југовић”, које постоји деценијама, а пре тога се звало “Будућност” и успешни смо у овом такмичењу, освајачи смо Републичког такмичења 2008. године, прошле године смо наступали на Окружном такмичењу где смо освојили прво место и самим тим смо ове године и организатори Окружног такмичења”, подсећа Василијевић.

Он истиче да је ове године Бошњане домаћин “Бошњанијаде”, сусрета села која имају исти назив, а који ће се одржати у августу месецу и додаје да у овом селу постоји и ФК Бошњане, који се такмичи успешно у Зони “Запад” већ четири године.

Концерту у Бошњану присуствовали су помоћници председника општине Саша Срећковић и Дејан Милановић, директорка Дома здравља “Др Властимир Годић” др Јасмина Ракић, председник Савета МЗ Орашје Горан Николић. Присутан је био и жири који је оцењивао наступе, а који чине Снежана Стефановић, Славољуб Јовановић Кумана и проф. Лидија Илић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x