Месна заједница Бошњане представила се на “Сусретима села 2018”

У сали Дома културе у Бошњану у суботу је одржана традиционална манифестација “Сусрети села” општине Варварин где је одржан концерт културно уметничких друштава “Драгић Јоксимовић” из Бачине и “Бошко Југовић” из Бошњана.

Овогодишњу манифестацију “Сусрети села” организује Општинска библиотека Варварин, под покровитељством Општине Варварин, а концерту у Бошњану присуствовали су и председник Општине Варварин Војкан Павић, заменица председника општине Виолета Чолаковић, као и председници Савета МЗ Бошњане и Бачина Далибор Василијевић и Владица Филиповић.

Село Бошњане, које је смештено на обали Западне Мораве, после освојеног првог места на општинском такмичењу “Сусрета села”, било је победник 35. смотре села Србије одржане 2008. године у Брестовцу код Бора, док ове године очекују прво место, као и пласман на окружно такмичење, а можда и да понове успех из 2008. године.

За време бивше Југославије већина Бошњанаца радила је у фабрикама у Варварину и Крушевцу, али са доласком транзиције окрећу се пољопривреди тако да у овом тренутку у Бошњану ради преко 50 бројлера, док се велики број мештана бави производњом јагода и корнишона.

Ово село познато је и по великом броју хармоникаша, као и сликара наиваца, а познато је и као прво село у коме је организована бициклистичка Балканијада. Такође, у Бошњану су некада одржавани и бокс мечеви, док се локални фудбалски клуб “Бошњане” такмичи у Зони “Запад”, четвртом рангу српског фудбала.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x