Новчани ваучери за борце са Кошара

Двадесет бораца, учесника битке на Кошарама, од града Крушевца добило је једнократну помоћ, поклон ваучере у износу од по 10.000,00 динара, као и поклон пакете производног програма компаније “Емпро Лајн” из Земуна (текстилни програм) и фондације “Милица Ракић”.

Поклон ваучере борцима и њиховим породицама уручила је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, а сама иницијатива потекла је од заменика председника општине Земун, Дамира Ковачевића. Градоначелница Јасмина Палуровић захвалила се најпре присутним борцима за највеће жртве које су поднели, захваљујући којима данас живимо у слободи и миру.

“Ви сте се борили за вредности, које су за наш народ од памтивека најсветије, а то су слобода и мир. Ваше херојство неће никад бити заборављено и вечно ће остати у сећању свих нас, као и будућих генерација које стасају”, истакла је градоначелница захваливши се и донаторима на поклонима, који су намењени свим учесницима са Кошара, од Врања до Суботице.

Битка на Кошарама једна је од најтежих у новијој историји, у којој је погинуло 108 припадника Војске Југославије, међу којима 50 младића на одслужењу војног рока. Рањено је 256, који су данас ратни и војни инвалиди.

Ова битка постала је симбол храбрости, неустрашивости, јединства и одлучности у одбрани отаџбине и народа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x