Нови кружни ток “Код млина” у Крушевцу

У току су радови на кружном току код Железничке и Газиместанске улице у Крушевцу. Вредност ове значајне инвестиције је 13, 4 милиона динара, а инвеститор је ЈП “Путеви Србије”. Пројектом су обухваћени грађевински радови, атмосферска канализација, коловозна конструкција и електрорадови.

Пре увођења извођача у посао, крушевачког предузећа “Крушевацпут” А.Д., обављени су важни радови, ЈП “Електродистрибуција Крушевац” изместило је кабловски вод 35 КВ у зони кружног тока и 10 КВ код саме пруге. Вредност материјала је око 2 милиона динара, што са грађевинским радовима у износу од 1,2 милиона динара чини улагање од 3,2 милиона, док је предузеће “Расинаенергогас” извршило спајање линије из Ратомира Херцега са Железничком улицом.

ЈП “Водовод Крушевац” изместило је водоводне шахте из зоне будућег кружног тока, израдило нове прикључке за предузеће “Бранко Перишић” и Јастребачку улицу, заменило старе цевоводе у зони тротоара новим, израдило два поља на фекалној канализацији из правца НИС-ове пумпе и из правца Железничке улице и извршило спајање на главни колектор код пруге. Из сопствених средстава, у те сврхе је издвојено 3,198 милиона динара.

Железнице Србије су издале техничке услове за отварање привременог путног преласка са ограниченим роком функционисања, а Град Крушевац је поставио два стуба електричне расвете ради боље прегледности.

Заменик градоначелника Крушевца Весна Лазаревић, приликом обиласка радова, захвалила се инвеститору ЈП “Путеви Србије”, извођачу – предузећу “Крушевацпут” А.Д., као и осталим учесницима у пројекту, предузећима “Телекомуникација” Блаце, “Расинаенергогас”, ЈП “Водовод Крушевац”, “Техноградња” и Електродистрибуција Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x