Нови образовни профил у Средњој школи Варварин – израђивач хемијских производа

Средња школа Варварин ове године уписује 120 ученика у четири образовна профила, а оно што је новина од ове године то је образовни профил трећег степена, одељење израђивача хемијских производа, обавестила нас је директорка ове образовне установе Весна Чабрић.

Припреме за упис генерације 2021/22 су у току, а према плану уписа планирана су четири одељења и то три одељења у четворогодишњем трајању, Гимназија природно – математичког смера, одељење економских техничара и одељење машинских техничара моторних возила, а у трогодишњем трајању одељење израђивача хемијских производа.

“Број одељења највише зависи од броја свршених осмака у школској 2020/21 години и с обзиром да је њих у општини Варварин 110 и у општини Ћићевац 70, наша школа за наредну школску годину може да планира упис само четири одељења. Потрудили смо се да то буду разноврсни образовни профили, пошто је наша школа мешовита и да деца имају већу могућност избора будућих занимања”, истиче директорка Весна Чабрић.

Она оцењује да би нови образовни профил из области хемије могао бити интересантан како дечацима тако и двојчицама који завршавају осми разред, а намеравају да се баве приватним предузетништвом или да се запосле одмах након завршене средње школе.

Одељење израђивача хемијских производа замениће комбиновано одељење машинске струке трећег степена аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике, а након прошлогодишњег гашења одељења техничара за индустријску и фармацеутску технологију на овај начин је у Средњој школи Варварин поново доступан образовни профил из области хемије.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x