Конкурси за упис у војне школе отворени до 31. марта

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је данас да су конкурси за упис у војне школе – Војну академију, Медицински факултет Војномедицинске академије, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу отворени до 31. марта 2021. године.

На Војној академији селекција кандидата реализује се у два дела. Први део подразумева полагање пријемног испита, који се састоји од провере знања из математике и провере физичких способности, док други део обухвата психолошку и медицинско-здравствену процену.

Највећи број бодова приликом рангирања носи провера знања из математике (45 бодова), затим успех из средње школе (40 бодова) и на крају провера физичких способности (15 бодова).

Како би се кандидати што боље припремили за упис, Војна академија пружа могућност коришћења онлајн платформе за учење и припрему пријемног испита из математике, која се састоји из неколико сегмената. Корисницима онлајн платформе доступни су теорија и задаци са решењима, а такође, ту је и тест за све који желе да провере ниво знања.

Услов да се постане корисник онлајн платформа је отварање привременог налога, који је активан све до пријемног испита.

Да би корисник добио налог, потребно је да своју мејл адресу остави територијалном органу Регионалног центра Министарства одбране на територији сталног места боравка, којем се иначе подноси пријава за упис у Војну академију и друге војне школе.

Са отвореним налогом, уз корисничко име и лозинку, кандидати могу приступити свим садржајима намењеним за припрему пријемног испита из математике.

Заинтересовани за упис у Војну академију додатне информације о онлајн платформи за учење и припрему пријемног испита из математике, као и одговоре на питања у вези са смештајем, наставним и ваннаставним активностима будућих кадета, могу добити и у оквиру акције када војне школе отварају своја врата свим заинтересованим ученицима и њиховим родитељима да сазнају све што их занима у вези селекције, наставних програма војних школа, услова смештаја, погодности и предности избора војне професије.

И ове и наредних субота до 31. марта, од 11 до 13 часова, заинтересовани могу посетити војне школе где ће их дочекати професори, кадети и ученици са спремним одговорима на сва њихова питања у вези уписа и школовања.

Услови конкурса за упис у војне школе доступни су на сајту Министарства одбране и сајтовима војних школа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x