Новинари да неомeтано, одговорно и професионално раде свој посао

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије честита свим новинарима и медијским радницима Светски дан слободе медија и поручује да је, у годинама препуним изазова, када смо глобално изложени, како великом броју информација, тако и великом броју дезинформација, од кључног значаја за све нас да сви новинари и медији извештавају одговорно и професионално, поштујући све законе и етичке стандарде професије.

“Сви медији и новинари морају да буду свесни своје улоге коју имају, како у информисању грађана тако и у креирању опште климе у друштву. Новинарство које представља један од носећих стубова сваког демократског друштва, може да помогне у изградњи стабилног друштва коме сви тежимо”, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања.

Министарство културе и информисања истиче да, без задршке, све претње, вређања, притиске и угрожавања безбедности новинара и медијских радника беспоговорно осуђује, а данашњи Светски дан слободе медија користи да позове све грађане и актере да новинарима и медијским радницима омогуће да неометано раде свој посао, не угрожавајући им личну безбедност и професионални интегритет.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x