Одобрена средства за асфалтирање улице Вожда Карађорђа у насељу Расадник

Општина Варварин добила је од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде нешто више од 18 милиона динара, укупно са ПДВ-ом, кроз подстицај за инвестиције за унапређење и развој руралне јавне инфраструктуре у 2022. години, а за асфалтирање и постављање ивичњака у улици Вожда Карађорђа у насељу Расадник.

Градиће се 423 метра асфалтне коловозне конструкције у овом насељу, а оно што је значајно то је што ће овом инвестицијом кренути асфалтирање Расадника, насеља које до сада није имало ни једну асфалтирану улицу. Важно је подсетити и да је у последњих пар година ово насеље добило канализациону мрежу, а прикључено је и на градски водовод.

Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да је ова инвестиција од изузетне важности за становнике насеља Расадник који су ту већ изградили своје стамбене објекте. Имајући у виду да је сама путна инфраструктура била у веома лошем стању, асфалтирање улице ће значајно унапредити квалитет живота становника насеља, оцењује председница општине.

“Са изградњом путне инграструктуре, очекујемо и да се повећа интересовање за откуп плацева у Расаднику, што је заиста од великог интереса за општину Варварин, а због директних прихода у буџет општине Варварин”, очекује председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она се овом приликом захвалила Влади Републике Србије и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславу Недимовићу на опредељеним средствима који се, током недавне посете општини Варварин, упознао са проблемима у насељу Расадник.

У конкуренцији од 97 општина које су конкурисале код Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за ове подстицаје, општина Варварин се нашла међу првих двадесет, односно на шестом месту ранг листе министарства.

5 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x