Вредне донације Ромског културног центра и “Банке хране”

Ромски културни центар, поред својих уобичајених активности, показао је у последње време и велику хуманост кроз донације посредством “Банке хране”. Тим поводом Предшколска установа “Бисери” добила је велику количину јабука и јагода директно из Грчке.

“Донели смо нашем граду 1.800 кг лепих јабука и 600 кг врхунских јагода. Преко Центра за социјални рад део донације добиће инвалидна лица, породице у смештају, Удружење МНРО, Удружење глувих и наглувих лица, Центар за самостални живот особа са инвалидитетом, одрасли и стари на породичном смештају, породице деце корисника личних пратилаца”, наводи Југослав Васић из Ромског културног центра у Трстенику и напомиње да је Ромски културни центар донео донација у воћу у последњих месец дана у вредности од 2.000 евра, а ако се тим интензитетом донација настави, износ ће бити око 35.000 евра у воћу и поврћу.

Он додаје да се ове донације не би реализовале да није било разумевања локалне самоуправе, која је излазила у сусрет, као и ППТ “Петолетка” чија је управа обезбедила своје возило за транспорт донација.

Васић истиче и добру сарадњу и са Центром за социјални рад у Трстенику, као и са свим институцијама у граду упутивши апел и грађанима Трстеника да, уколико имају вишка гардеробе, позову Ромски културни центар и да предају исту како би се гардероба проследила онима којима треба.

Директорка Предшколске установе “Бисери”, Марина Петровић, захвалила је донаторима и нагласила да је раније Ромски културни центар овом вртићу донирао 1.200 кг поморанџи, додавши да је после званичних преговора у најави нова донација од стране Новака Ђоковића за завршетак радова на вртићу у Стопањи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x