Обележен јубилеј 56 година постојања Народног универзтета у Трстенику

У Галерији ликовног салона Дома културе у Трстенику, поводом јубилеја 56 година постојања и рада Народног универзитета, одржана је скромна свечаност којој су присуствовали представници локалне самоуправе, Јавних предузећа и Установа, као и остали гости.

Директорка трстеничког Народног универзитета Светлана Лазић поздравила је присутне и изразила добродошлицу а затим говорила укратко о почетку рада и активностима кроз време до данашњих дана.

“Ова зграда пројектована је за потребе радника “Прве петолетке”, градња је почела 1975. године, а завршена две године касније. Пројектовао ју је архитекта Милан Павловић и кренуло се са радом 05. октобра 1961. године. Назив “Раднички” промењен је у Народни универзитет 1994. године који је и данас присутан у јавности”, подсетила је Светлана Лазић обраћајући се присутнима на овој свечаности.

Она је додала и да је, у склопу обележавања овог вредног јубилеја у Галерији ликовног салона Дома културе, отворена и изложба радова овог архитекте коју заинтересовани могу да погледају. “Данас имамо већи број различитих садржаја које успешно спроводимо, а тако ће бити и у наредном периоду”, истакла је Лазићева.

На овој свечаности су уручене награде радницима Народног универзитета, док су културно уметнички програм обогатили својим наступом ученици Основне Музичке школе “Корнелије Станковић” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x