Успешна година за Општинску организацију пензионера у Трстенику

Ова година је успешна за Општинску организацију пензионера у Трстенику, све планиране активности су одрађене, док се ових дана врши упис за огрев и намирнице. У Организацију је до сада учлањено 3.100 пензионера, а према речима председника комисије за снабдевање чланства у овој Организацији Радета Додића, пензионери могу да упишу угаљ “Колубара” по цени од 9.000,00 динара за тону и “Костолац” по цени 9.400,00 динара по тони.

Упис траје до 28. фебруара 2018. године у ОО Пензионера, као и у сеоским Месним организацијама, док су дрва по цени 5.500,00 динара по кубном метру, а угаљ и дрва се могу уписати у 10 месечних рата.

“Наше пензионере ћемо и даље снабдевати са пилећим програмом у три месечне рате, у новом програму имамо мед по цени 800 динара за килограм који дајемо у 6 рата. Договорили смо се и са представницима Маркета у граду да пензионери могу код њих куповати робу у вредности од 2.000,00 до 10.000 динара у три рате, док је ново у програму и лиснато тесто, а минимални пакет је 5кг и дајемо га у три рате”, истиче председника комисије за снабдевање чланства ОО Пензионера Трстеник Раде Додић.

Он додаје да се, у сарадњи са Осигуравајућим заводом, ради и осигурање, а пензионерима се у те сврхе месечно одбија на чеку по 250 динара до 85 година старости. Чланарина се плаћа у висини од 0,5 и 1 одсто, а пензионери имају право на позајмицу у износу од 10.000 динара у пет рата без учешћа и камате. У случају смрти пензионера наследници добијају новац у зависности од уплата на чланарине на чеку, половину или целу пензију, објашњава Додић.

Идућа година ће бити за Организацију изборна, али кажу то неће утицати на реализацију плана и програма, док се очекује и повећање броја нових чланова.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x