Обележен Међународни дан старих у Варварину

Синдикат пензионера “Независност” и Црвени крст Варварин, у сарадњи са Патронажном службом Дома здравља “Властимир Годић” у Варварину, обележили су Међународни дан старих особа и том приликом су уручени пакети помоћи пензионерима са најнижим примањима.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председник општине Варварин Војкан Павић, поздравивши окупљене пензионере и честитајући им Дан старих рекао је да је у току пројекат “Помоћ у кући за достојанствену старост” за који је Општина Варварин добила директну донацију од Европске уније. Павић је позвао заинтересоване и старије особе којима је потребна помоћ у кући да се обрате Центру за социјални рад у Варварину, после чега ће геронто-домаћица и представник локалне самоуправе обићи породице и договорити се са њима о временском периоду у ком ће геронто-домаћица обилазити стара и немоћна лица.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председник Синдиката пензионера “Независност” Томислав Благојевић поздравио је присустне пензионере и честитао им њихов дан уз поруку да “још дуго година заједно се дружимо и обележавамо овај дан”.

Међународни дан старијих особа је посебан дан за старије особе широм света. Слоган овогодишње кампање “Заузми став према предрасудама везаним за старење и старије особе” изабран је са циљем да се скрене пажња јавности на постојање предрасуда везаним за старење и старије особе и промовише позитивна слика старења кроз примере добре праксе.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У склопу обележавања Међународног дана старих особа екипе Црвеног крста Варварин и Патронажне службе Дома здравља “Властимир Годић” мерили су ниво шећера у крви и притисак присутним пензионерима, после чега је приређен забавни програм.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x