У СБ “Меркур” обележен Међународни дан физиотерапеута

Као и претходних година, 8. септембра, уочи обележавања Међународног дана физиотерапеута, Специјална болница “Меркур” организовала је низ дешавања са циљем промоције физичке активности и Врњачке Бање и представљања “Меркура” као места за стварање здравих навика.

Сви грађани и гости имали су могућност да се на инфо пулту физиотерапеута, који је био постављен у холу “Новог Меркура”, добију савете здравља од физиотерапеута. Рекреативна шетња почела је код “Новог Меркура” преко парка и бањске Променаде, а завршена је јавним часом вежбања испред зграде купатила.

Јавни час окупио је пацијенте “Меркура”, госте Врњачке Бање, запослене Специјалне болнице “Меркур”, ученике основних и средњих школа у Врњачкој Бањи, чланове спортских клубова, студенте, невладине организације… Циљ је био мотивисати људе да на данашњи дан одвоје мало времена за своје здравље и вежбају са тимом “Меркура” и тиме граде добре навике за будућност.

О улози физиотерапеута у здрављу “Меркурових” пацијената говорила је др Биљана Јаћимовић, специјалиста физијатрије, а вежбе је водила Наташа Миличић, руководиоц одељења физикалне терапије, са својим колегама. Догађај је протекао у доброј атмосфери уз вежбу и дружење, а у “Меркуру” се надају да ће следеће године бити много више вежбача и да ће ово већ традиционално дружење у наредним годинама оборити и светски рекорд у броју вежбача.

Физиотерапеути Меркура одржали су едукацију и за најмлађе вежбаче предшколске установе “Радост” којима је представљен програм “Мала школа здравих леђа”, да би усмерили малишане на грађење добрих навика. Пацијенти “Меркура” такође су вежбали данас у објектима “Свети Ђорђе” и “Стари Меркур”, као и у физикалном базену зграде Купатила.

Већ пола деценције “Меркур” се бави физикалном медицином, а данас спој традиције, савремене дијагностике и изузетног медицинског кадра сврставају ову Установу у један од водећих центара физикалне медицине и рехабилитације.

Предности програма рехабилитације су лечење уз благотворно дејство лековитих минералних вода, као и прегледи лекара физијатара и интернисте и физикалне процедуре које се спроводе на најсавременијим медицинским апаратима уз надзор искусних физиотерапеута.

У духу овогодишњег слогана дана физиотерапеута “Физичка активност за живот”, тим физиотерапеута “Меркура”, заједно са свим осталим колегама, успео је јуче да демонстрира, покрене и подстакне људе свих старосних доба да буду активни у свакодневном животу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x