Обележен велики јубилеј Опште болнице Крушевац: 100 година постојања и успешног рада

Поводом 100 година од оснивања  Опште болнице Крушевац одржана је Свечана академија у Крушевачком позоришту. Свечаности је присуствовала градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић, представници војске, полиције, цркве, директори јавних и приватних предузећа, установа, бројни гости и запослени Опште болнице Крушевац.

Приказан је филм о историјату и садашњем тренутку ове здравствене установе, у продукцији Регионалне телевизије Крушевац, а затим је говорила директорка Опште болнице Крушевац прим. мр сци. мед. Весна Стевић Гајић.

“Ово је прилика да се захвалим свим бившим и садашњим директорима и руководиоцима болнице, лекарима, медицинским сестрама и техничарима, на свему што су урадили за напредак и развој ове установе. Као и све болнице у Србији, прегурали смо један тежак период у време највеће пандемије COVID вируса, тако да сада крећемо у нове пословне подухвате, а у плану је и комплетна реконструкција објеката и круга болнице. Ми годишње имамо око 350.000 прегледа, око 6.500 хируршких интервенција, а све то нам омогућује све боља и боља опремељеност у кадровима и неопходној медицинској опреми. Сада у нашој болници имамо магнетну резонанцу, два савремена скенера, ангио салу и бројне друге нове апарате на свим одељењима, што омогућава све врсте квалитетне здравствене помоћи нашим суграђанима и излечене и задовољне пацијенте”, истакла је прим. мр сци. мед. Стевић Гајић.

За заслугу у претходном периоду уручене су бројне захвалнице и похвале бившим и садашњим медицинским радницима, као и предузећима и установама за дугогодишњу сарадњу, а Плакету је у име града Крушевца примила градоначелница Јасмина Палуровић.

У име награђених захвалила се др Невенка Добричић Чеврљаковић, а пригодан програм извели су глумци Крушевачког позоришта и ученици Музичке школе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x