Обележено 85 година ФК Трајал

Свечаном академијом у Крушевачком позоришту обележен је јубилеј – 85 година фудбалског клуба “Трајал”. Академији су присуствовале градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић, истакнути спортисти, јавне личности и пријатељи клуба.

Прва фудбалска лопта донета је у Крушевац 1913. године, након чега су формирани и први клубови. Један од њих је и фудбалски тим “Обилићево” који је функционисао у оквиру истоименог спортског клуба. Оснивач друштва била је барутана “Обилићево”, касније Војно-технички завод. Данас је то Kорпорација “Трајал”, а последње 23 године тако се зове и клуб који је иначе и званично најстарији активни фудбалски колектив у Крушевцу.

О најбитнијим тренуцима и краткој ретроспективи постојања, приказан је документарни филм,а затим се обратио председник ФК “Трајал” Владан Гашић који је рекао да су у последње три године, захваљујући ентузијазму појединаца и конкретној подршци корпорације “Трајал”, постигнути врхунски резултати. Радило се како на инфраструктури, тако и на довођењу квалитетних играча, у циљу што бољег пласмана “Трајала” на српској фудбалској лествици.

Свечана академија била је и прилика за уручење признања колективима, установама и појединцима за успешну сарадњу и подршку клубу. Признање је добио и Град Крушевац, “Трајал корпорација”, ВП Дом, ЈКП “Крушевац”, Специјална болница Рибарска Бања и др. У име награђених обратила се заменица генералног директора “Трајала”, Весна Ковачевић.

Времеплов ФК “Трајал” завршен је на сцени позоришта речима које одражавају амбициозан зацртани план менаџмента, а то је пласман у Прву лигу Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x