70 година “Меркура” обележено Свечаном академијом

Испред зграде Термоминералног купатила Специјалне болнице Меркур одржана је свечана Академија под називом “70 година у служби грађана”. Овај догађај обојио је централни парк Врњачке Бање у ванвременски гламур, кроз занимљив музичко драмски програм и истовремено истакао кључни тренутак у недељи јубилеја коју је Меркур организовао од 10-ог до 14-ог јула, у циљу обележавања успешног пословања током седам деценија.

Званице окупљене око фонтане у централном парку након представљања Музејске поставке у згради Термоминералног купатила уживале су у атрактивном програм. На самом почетку програма драмском тачком публика је имала прилику да се врати у прошлост, у време када су Римски легионари открили благодети минералне воде Врњачке Бање. Од тог тренутка на коме се заснива историја бањског лечења у данашње доба присутне је увео водитељски пар, глумаци Александар Радојичић и Горица Динуловић.

Развојни пут Меркура током 70 година постојања, на креативан начин у форми филмског времеплова за који је сценарио писао професор Милан Никодијевић, премијерно је емитован за све присутне званице. Овај филм је кроз занимљив колаж сценских сегмената испричао је причу о традицији и унапређењу и праћењу трендова у туризму.

Након емитовања филма, присутним гостима обратио се директор Меркура др сци мед Дејан Станојевић, а затим су гости уживали у музичком програму који је био комбинација оперског и староградског репертоара у извођењу сопрана Милице Николић, мастер студента музичког конзерваторијума у Бечу и тенора Жака Радинсона, који је своју каријеру остварио у Шведској. Гудачки квартет Алегро из Ниша, својим извођењем атрактивног репертоара, обојио је вече пријатним звуком.

На завршници ове гала вечери подељене су повеље захвалности као симбол успешне сарадње са институцијама као што су Министарство здравља, Министарство туризма, Фонд за здравствено осигурање, Фонд за пензионо осигурање и Општина Врњачка Бања. Повеље ће такође бити уручене свим досадашњим директорима Меркура или члановима њихових породица.

Након ватромета и коктела, уз звуке саксофона, дружење је настављено у летњој башти новоотвореног ресторана Новог Меркура. У пријатној атмосфери и добром расположењу вече је протекло на задовољство и гостију и домаћина.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x