Обукама ка финансијској писмености ученика основних и средњих школа

Почетком децембра месеца Центар за децу и омладину почео је да спроводи пројекат “Обукама ка финансијској писмености ученика основних и средњих школа” који има за циљ да информише средњошколце и ученике осмих разреда основних школа и опскрби их елементарним знањима у области предузетништва и финансија.

Пројекат се реализује од децембра 2018. до априла 2019. године и обухвата три врсте обука за младе кроз којих ће стећи вештине и знања за покретање сопственог бизниса, за израду бизнис плана ради провере пословне идеје и о финансијским институцијама и инструментима за прибављање основних и обртних средстава.

Пројектом су обухваћене основне и средње школе из Врњачке Бање, Трстеника, Краљева, Новог Пазара, Тутина, Бруса, Ћуприје и Ниша. Обуке ће држати стручњаци из области финансија и осталих сродних економских области, а поред обука у школама овај пројекат подразумева и широку промоцију како би се шира јавност упознала са наведеним областима и тиме унапредила своје ставове о значају прихватања предузетништва као добар модел за запошљавање и самозапошљавање младих кроз које ће остварити лични успех и допринети локалном економском развоју.

Очекивани резултати су да 500 младих прође обуке из области предузетништва, писања бизнис плана и финансијама, да се у школама покрене иницијатива да се предузетништво уврсти на појединим часовима додатне наставе, да најмање неколико хиљада грађана унапреди своју информисаност о предузетништву. Као највећи очекивани бенефит је то што ће поједини млади који су прошли обуку и стекли вештине како да провере своје бизнис идеје охрабрити се да са својим провереним идејама изађу на тржиште и остваре своје пословне циљеве.

Носилац пројекта је Центар за децу и омладину из Врњачке Бање, а финансијски је подржан од Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Јавног предузећа “Пошта”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x