Конкурс за средњошколце “Европски дневник”

Након успешно завршеног конкурса у претходној школској години у оквиру “Европског дневника”, Делегација Европске уније (ЕУ) у Републици Србији упутила је позив средњошколцима да се пријаве на нови наградни конкурс са креативним и иновативним радовима.

Публикација “Европски дневник 2018/2019” има за циљ олакшано информисање о Европској унији, њеним вредностима и могућностима које пружа младима. Неке од тема које су обухваћене публикацијом јесу однос Србије и ЕУ, даљи наставак образовања у ЕУ, предузетништво, права и одговорности, одрживи развој, као и здравље и безбедност грађана и грађанки. Овај информативни водич осим ученицима и ученицама намењен је и професорима и професоркама као помоћно наставно средство.

Учешће на конкурсу подразумева две врсте радова и четири категорије:

КАТЕГОРИЈЕ

1. Литерарни радови (песме, приче, вест, чланак);

2. Ликовни радови;

3. Фото репортаже или фото-радови;

4. Мултимедијалне форме (аудио и видео радови дужине до 5 минута, стрип, презентације, интернет странице, апликације, игрице, аудио и видео анимације или комбинације две или више од наведених форми).

ВРСТА РАДОВА

1. Индивидуални радови;

2. Групни радови.

Индивидуални радови се подносе у категоријама: литерарни, ликовни радови и фото репортаже и фото-радови, док се групни радови подносе искључиво у категорији мултимедијалне форме.

Учешће на конкурсу је могуће кроз више категорија учесника: појединачно са радом, у једној од предвиђених категорија; група ученика из исте средње школе, коју ученици могу да формирају са намером учешћа у такмичењу, а да није на било који начин део неког формалног школског удружења/секције; средња школа (као целина или њена литерарна, фото и аудио- видео секција).

Укупно ће бити награђено 12 радова, а у случају недовољног броја радова у једној категорији, Делегација ЕУ у Србији задржава право да додели више награда у другој категорији. Победници ће имати јединствену прилику да у мају месецу крену на седмодневно путовање у једну или више земаља ЕУ, док ће ментори победничких тимова (један ментор по ученику/тиму) такође путовати заједно са ученицима.

Рок за достављање радова је 21. фебруар 2019. године до 15:00 часова, а више информација о самом конкурсу и начину пријављивања заинтересовани могу пронаћи на сајту: www.evropskidnevnik.rs.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x