Од идуће недеље електронско издавање рецепата

У Дому здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику интензивно се ради на побољшању здравствених услуга, а после прошлогодишњих донација у возилима и опреми од недавно је савременом опремом богатија и Служба гинекологије. У Здравственим станицама у Стопањи и Великој Дренови од 01. априла почеће да раде две лекара у две смене, па већи број пацијената из ових и суседних села неће морати на прегледе у Трстеник.

“Добра вест за наше пацијенте је и почетак издавања електронских рецепата и тако ће изабрани лекар на овај начин преписивати рецепте и терапије у интервалу од шест месеци, па пацијенти неће морати да долазе сваког месеца за рецепте код лекара и да чекају пред ординацијама. Ти рецепти су означени и могу се подићи лекови у било којој апотеци која има овај знак”, истиче директор трстеничког Дома здравља др Радован Поповић.

Он додаје да са радом у Дому здравља, односно у лабораторији, почиње и информатичка служба што ће омогућити особљу лакшу обраду материјала и прецизност лабораторијских анализа чиме ће се увести значајна процедура. До сада су ову врсту рецепата издале 42 установе у Србији, а према подацима издато је и око четири милиона рецепата. У трстеничком Дому здравља електронско издавање рецепата почиње следеће недеље.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x