Одржан новогодишњи концерт Културно-уметничког друштва “Коло” (ФОТО и ВИДЕО)

Великим годишњим концертом пред препуном салом Дома културе у Обрежу, овогодишњи победник “Сусрета села општине Варварин”, Културно – уметничко друштво “Коло” заокружило је веома успешну годину. Пред публиком у Обрежу представили су се и гости, КУД “Гоша” из Смедеревске Паланке и КУД-ови “Бранко Крсмановић” и “Боки 4. Јули” из Параћина, а на крају програма организована је и богата лутрија.

Годинама уназад чланови и руководство КУД “Коло” се труде и раде на неговању народне традиције и очувању идентитета српског народа, а улаже се и труд како би се најмлађи упознали са народном традицијом и културом, како би је заволели и очували за наредна поколења, чуло се на почетку концерта.

Чланови КУД-а “Коло”, од најмлађих до најстаријих, у протеклих годину дана имали су велики број наступа у земљи, али и у иностранству, на општинском такмичењу села освојили су прво место, на окружном треће, а поред бројних фестивала и концерата у Републици Србији, наступили су и на смотри фолклора “Отворена врата Бикоџе” у месту Бикоџе (Лукавац, ФБиХ).

За хумористички део програма задужени су били Горан Пантић и Бобан Томић, док је Дејан Живић отпевао своје две песме, “Кафанску” и “Лажни осмех”.

Новогодишњем концерту КУД-а “Коло” у Обрежу присуствовали су и председник општине Варварин Војкан Павић, заменик председника Скупштине општине проф. Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, као и помоћници председника Јелена Весић, Оливер Бркић и Дејан Милановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x