Одржана 15. седница Скупштине општине Варварин, усвојен План развоја за период 2021 – 2028. година

На 15. по реду седници Скупштине општине Варварин пред одборницима нашло се 38. тачака. Одборници су усвојили План развоја општине Варварин за период 2021 – 2028. година, који је, иначе, најважнији стратешки документ који је Скупштина донела у овом сазиву, као и Стратегију безбедноти саобраћаја на путевима општине Варварин за период 2022 – 2025. година.

На седници Скупштине одржаној 30. новембра општина Варварин нашла се међу првим општинама у Србији које су усвојиле буџет за 2022. годину, а заменик председнице општине Дејан Милановић истиче да ће се, када су у питању капиталне инвестиције и у наредној години општинско руководство трудити да ни једна месна заједница не буде запостављена.

“Трудимо се да свако село, свака месна заједница добије по неку капиталну инвестицију у виду инфраструктуре, нове путеве, мостове, урађено је протеклих година по нешто у скоро свим селима, све набавке су јавне, транспарентне, можете видети колико километара улица и где је асфалтирано и колико је шта коштало. У скоро свакој месној заједници је реализована нека инвестиција, где није радиће се наредном периоду”, поручио је Милановић.

У наставку заседања усвојени су и предлози Одлука о начину и поступку учешћа грађана у вршењу јавних послова у општини Варварин, о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом, али и предлози Програма пословања ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин”, са финансијским планом за 2022. годину, као и предлози посебног Програма коришћења субвенција из буџета општине Варварин ових предузећа за 2022. годину.

Одборници су усвојили и предлоге Одлука о контроли пријема и реализцији донација општине Варварин, о поступку предлагања кандидата за чланове надзорних одбора јавних предузећа, као и о утврђивању носиоца искључивог права за обављање делатности на територији варваринске општине. Образована је и Комисија за планове општине Варварин, а усвојен је и предлог Програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2022. годину.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x