Одржана Божићна приредба у Варварину

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин, у присуству руководства општине Варварин и свештенства Архијеријског намесништва темнићког, синоћ је одржана традиционална Божићна приредба у којој су учествовали ученици и наставници ОШ “Драги Макић” из Бошњана, ОШ “Мирко Томић” из Обрежа и ОШ “Свети Сава” из Бачине.

Цитирајући речи највећег српског песника Петра Петровића Његоша, “нема дана без очнога вида нити славе без Божића”, председник општине Варварин Војкан Павић обратио се окупљеним грађанима истакавши значај и радост предстојећег празника.

Председник Павић, подсетивши да сваке године у ове зимске дане “са радошћу и посебном пажњом ишчекујемо овај велик хришћански празник којем се радују многи народи широм света, а највише деца”, честитао је у име општине Варварин, локалног руководства и своје лично име, свим грађанима општине Варварин предстојећи празник, уз жељу да се ове године постигну још већи успеси на свим пољима.

“Свим грађанима желим пуно среће и успеха на послу и сваку личну и породичну срећу, да Божић прослављамо у здрављу, весељу и лепом расположењу на многаја љета”, поручио је председник Павић захваливши се ученицима и њиховим наставницима за труд који су уложили у припремању програма.

Игуман манастира Свети Лука у Бошњану, Архимандрит Алексеј Богићевић, обратио се присутним грађанима одржавши пригодну беседу и поручивши “да радост богомладенца, да радост Божића, радост Божићне ноћи, заиста светли у срцима дечијим, а затим и у нашим срцима оптерећеним и огреховљеним, да мало засија светлост и радост, да одложимо мало свакодневне бриге и да се заиста радујемо Божићној ноћи”.

Божићној приредби у Варварину, поред ђака, наставника, родитеља и свештенства, присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић, његов заменик Братислав Ташић, начелник Општинске управе Гордана Петровић, помоћник председника општине Саша Срећковић, као и директори основних школа, јавних предузећа и установа са територије општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x