Ускршња приредба и изложба у Варварину

Поводом прославе Ускрса, Скупштина општине Варварин и Општинска библиотека Варварин организовали су приредбу за ученике основних и средњих школа, као и штандове на коме су била изложена ускршња јаја. Овој манифестацији присуствовало је цело руководство локалне самоуправе на челу са председником општине Варварин Војканом Павићем и председником Скупштине општине Драгољубом Станојевићем, као и свештенство темнићког намесништва.

У првом делу приредбе, која је одржана пред препуном Великом салом Општинске библиотеке у Варварину, своје учешће узели су ученици Средње школе Варварин, основних школа и Предшколске установе “Наша радост” који су кроз рецитале, песме и кратке позоришне форме приказали традицију и обичаје везане за најрадоснији хришћански празник Ускрс.

Након завршене приредбе, посетиоци су обишли штандове у Малој сали Општинске библиотеке и том приликом је Жири, који су чинили директор Општинске библиотеке Горан Челичанин и сликари Драгољуб Бједов и Ненад Шелић, изабрао најбоље украшено ускршње јаје и штанд и доделио дипломе и захвалнице.

На изложби ускршњих јаја прво место за најлепше ускршње јаје освојила је ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, друго место припало је ОШ “Драги Макић” из Бошњана, док је треће место освојила ОШ “Јован Курсула” из Варварина. Најлепше украшен штанд имала је  ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, друго место је припало ПУ “Наша радост”, док је ОШ “Свети Сава” из Бачине освојила треће место на овој изложби.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x