Одржана промоција књиге “Анатомија судског убиства”

У Малој сали Општинске библиотеке Варварин, пред великим бројем заинтересованих Варваринаца, а у организацији Општинског одбора СПС Варварин, Удружења “Слобода” и Општинске библиотеке Варварин, одржана је промоција књиге “Анатомија судског убиства”, аутора проф. др Вукашина Андрића.

Председник Општинског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) у Варварину Драгољуб Станојевић на почетку промоције ове књиге захвалио се присутнима на великом одзиву, а некадашњи новинар РТС-а Љиљана Милановић је затим прочитала писмо аутора, проф. др Вукашина Андрића, који нажалост због пословних обавеза у Косовској Митровици није био у могућности да присуствује промоцији.

Аутор је путем писма поручио да је главни мотив који га је наводио да напише ову књигу биле су неистине и подметања које је судија Паркер написао у извештају о смрти Слободана Милошевића, док је председник Управног одбора Удружења “Слобода” Слободан Лазаревић поручио да је проф. др Андрић користио изворну документацију и из медицинског досијеа Слободана Милошевића који ни трећину није објављен.

Некадашњи председник Владе Републике Србије и потпредседник Владе СРЈ Никола Шаиновић, иначе сада члан Главног одбора СПС-а, говорио је о улози Слободана Милошевића у времену деведесетих година двадесетог века нагласивши да се у том периоду максимално, колико је год могуће, у тако неравноправном односу снага, трудило да се  очува српски фактор на просторима бивше Југославије.

Промоцији ове књиге, поред бројне публике, присуствовали су и председник општине Варварин Војкан Павић, заменик председника општине др Виолета Лутовац, некадањши високи функционер СПС-а Зоран Баки Анђелковић, председник Градског одбора СПС-а у Крушевцу Владимир Тасић, председник Окружног одбора СПС-а Синиша Максимовић, председник ћићевачких социјалиста Боривоје Видојковић, а на крају програма члан Удружења песника ПоезијаСРБ Мирослав Живановић говорио је пар својих песама посвећених некадашњем председнику Србије, СР Југославије и СПС-а Слободану Милошевићу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x