Одржана традиционална културна и хуманитарна манифестација “Спасимо децу у саобраћају – Балканска фолклоријада”

Удружење “Марко Цара Милановић” и МЗ Каоник организовали су културну манифестацију, 12. по реду “Балканску фолклоријаду”, у оквиру традиционалног хуманитарног пројекта “Спасимо децу у саобраћају”.

Према речима председника овог Удружења, Мирољуба Царе Милановића, ова хуманитарна манифестација се одржава сваке године у августу, почев од 2015. године и окупља велики број љубитеља културе, традиције и домаће радиности из Србије и из земаља Балкана. Људи добре воље донирају финансијска средства, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, за едукацију и повећање саобраћајне културе, а прикупљена средства се усмеравају за хуманитарне активности и подршку одређеним институцијама, овога пута за ШОСО “Веселин Николић” у Крушевцу.

На овој балканској смотри фолклора, поред домаћина, учествовали су ансамбли: “Мокра Гора” из Лепосавића, КУД “Бећарац” из Новог Бечеја и гости из Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, Бугарске и Румуније. Многобројна публика у Каонику је уживала у приказима фолклора и народне традиције народа Балкана и одушевљено поздравила све учеснике.

Удружење “+”Марко Цара Милановић” формирала је породица Милановић из Каоника, после погибије сина и брата Марка у саобраћајној несрећи у овом селу. Удружење је до сада иницирало и реализовало више хуманитарних акција, а посебно оних које доприносе већој безбедности деце и младих у саобраћају.

Удружење је 2021. године добило златну плакету за подвиг године у традиционалној акцији Вечерњих новости, а председник Мирољуб Цара Милановић и Светосавску награду 2018. године, коју додељује Културни центар Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x