Ликовно – књижевна манифестација за децу одржана у Грабовцу

У насељеном месту Грабовац, приградском насељу Трстеника, од 4. до 8, октобра ове године одржана је 15. по реду књижевно – ликовна манифестација за децу под називом “Прва књига за ђака првака”. Организатори су КУД “Вук Караџић”, ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка”, Фондација “Прва књига за ђака првака” и Месна заједница Грабовац.

Манифестација је почела програмом “Шарена улица”, другог дана на програму је био концерт ученика Музичке школе “Корнелије Станковић” из Трстеника, трећег дана, у среду 6. октобра, на програму је “Песник за децу наш гост”, док је у четвртак 7. октобра организован пријем ђака првака, а након тога одржан је Дечији вашар.

Последњег дана манифестације, у петак 8. октобра почеће ликовна колонија, а затим ће бити засађено и “Дрво генерације”. На програму манифестације наћи ће се и час поезије за децу под називом “Прва књига за ђака првака”, а биће представљен је и Зборник песама за децу “Чувари детињства”.

Следи и проглашење победника конкурса за најлепшу песму намењену деци за 2021, годину, а учесници су песници и ликовни уметници из Србије и региона.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x