Одржана Трибина о новом закону спречавања насиља у породици

У организацији Канцеларије за комуникацију народног посланика са грађанима и народне посланице Милене Турк, у Већници Народног универзитета у Трстенику одржана је веома посећена Трибина под називом “Искључи насиље”. На овом скупу говорила је народна посланица Милена Турк, а предавање по овој теми одржао је директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић.

“Ова Трибина привукла је посебну пажњу грађана, а циљ нам је био подизање свести о породичном насиљу. Представили смо овим поводом и законске мере у борби против насиља у породици. Морамо се сви укључити да реализујемо закон који ступа на снагу 1. јуна, да помогнемо полицији, тужилаштву и Центру за социјални рад. Желим овом приликом да се захвалим свима који су били на овој Трибини, као и предавачу презентеру закона у овој области”, каже народна посланица Милена Турк поручившо да ће бити још трибина и пријема грађана у њиховим просторијама како би заједнички били решавани проблеми.

Запажено предавање имао је Драгојло Минић, директор трстеничког Центра за социјални рад, који је појаснио закон присутнима истакавши да је у последње време у Србији породично насиље у експанзији.

“Све ово морамо да одрадимо на једном месту, на свеобухватан начин, кроз сарадњу, координацијом државних органа и Установа. Прописима, речима све учинити да се немиле сцене појединаца зауставе и породице окрену нормалном животу пуном поштовања, помоћи и уважавања. Мора се најпре уочити опасност од насиља, значи превентивно, а не само репресивно. Одредбе новог закона прописују и кажњавање ако се ништа не учини у овој области, а казне су високе уз дисциплинску одговорност”, каже Драгојло Минић.

Он додаје да је трстенички Центар за социјални рад имао прошле године 193 пријаве са око 200 жртава насиља у породици, док је до сада у овој години тај број смањен на 58 пријава и 86 жртава насиља. “Ми ћемо и даље сви у сарадњи са полицијом, тужилаштвом и Канцеларијом народне посланице Милене Турк радити на решавању овог проблема”, поручио је Минић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x