Панел дискусија о новодонетом Закону о заштити од насиља у породици

Поводом примене новодонетог Закона о заштити од насиља у породици, у трстеничком Центру за социјални рад организована је панел дискусија на којој су своје виђење овог закона изнели еминентни стручњаци из области правосуђа.

“Ово је други по реду скуп на ову тему, први пут је било пре доношења новог закона само тумачење. Сада је реч о томе каква координација органа треба да буде, као и проблеми са којима се сусрећемо. У првом реду прва ће реаговати полиција, затим тужиоци, Судови и Центри за социјални рад. Та координација мора да постоји свакодневно уз међусобну сарадњу решаваће случајеве насиља у породици”, рекла је судија Сања Павловић Недељковић нагласивши да је њихова сарадња до сада била добра и изразити наду да ће бити и даље таква“, рекла је судија Сања Павловић  Недељковић на одржаној панел дискусији у трстеничком Центру за социјални рад.

Она је истакла и да су на овом скупу учествовали као предавачи судије Апелационог суда у Крагујевцу, Вишег суда у Ваљеву и представници Центара за социјални рад из Србије, док је закон већ почео да даје резултате.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x