Одржане девете “Моравске вечери” (ФОТО)

Девети по реду Етно фестивал “Моравске вечери” одржан је протеклог викенда уз традиционални Куп риболоваца на обали Велике Мораве код сплавова у Село Варварину, такмичење у припремању старих српских јела и концерт фолклора и народне музике у Хали спортова СТЦ “Темнић” у Варварину.

У такмичењу риболоваца учествовало је десет екипа из Варварина и градова из окружења, а према речима Братислава Петровића, председника Савета Месне заједнице Село Варварин, главни циљ “Моравских вечери” је окупити младе и отргнути од заборава народну традицију.

У програму су наступили најмлађи чланови КУД “Јован Курсула” из Село Варварина и “Бошко Југовић” из Бошњана, Анита Срејић која је отпевала песму “Мој голубе”, као и познати фрулаш из Бошњана Милован Милошевић који је одсвирао “Косачко коло”.

Пред варваринском публиком наступили су и гости са естраде, Немања Радисављевић, Јасна Стајковић, Грујица Николић Глободерац и “Звезда Гранда” Стефан Лукић, уз пратњу одличног оркестра Ненада Симића из Варварина.

Организатори деветих по реду “Моравских вечери” су Месне заједнице Село Варварин и Град Варварин, под покровитељством Општине Варварин. Концерту поводом завршнице ове манифестације присуствовао је и председник Општине Варварин Војкан Павић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x