Одржано предавање за волонтере о трговини људима

У сарадњи са Црвеним крстом у Ћићевцу трстенички Црвени крст је организовао предавање за волонтере на тему “Трговина људима”, а по речима секретара Црвеног крста Трстеник Верољуба Миловановића ово је прва активност у овој години. Ова два Црвена крста имају дугогодишњу успешну сарадњу и ово је била прилика да за волонтере организују заједно едукацију по поменутој теми.

Волонтери су били пажљиви и детаље са овог предавања пренеће својим вршњацима у школама које похађају. Миловановић напомиње да ће до краја ове године бити још предавања и едукација, следећа активност је прва овогодишња акција добровољног давања крви, а после ње и остале планиране активности.

“Пренели смо волонтерима на основу искустава детаље и назначили да жртва може бити свако и да се овај проблем мора озбиљно схватити и решавати, посебно младима је јако важно причати о томе и назначити да и они могу бити потенцијалне жртве које се изводе у три фазе у ланцу трговине људима. Прва фаза је врбовање, друга фаза је транзит и трећа фаза је експлоатација жртве. Прва фаза показује где и на који начин жртва уђе у сам ланац трговине људима, фаза транзита је прелазак жртве са тачке А на тачку Б, а експлоатација је само искоришћавање жртве. Трговина људима је облик налогодавства и на тај начин је жртва лишена сопствених људских права”, рекла нам је Аница Стаменковић из Црвеног крста Ћићевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x