Општи позив за увођење у војну евиденцију

Позив за увођење у војну евиденцију особа које ове године постају пунолетне, упућен је младићима рођеним 2005. године као и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију. Лица мушког пола, која нису уведена у војну евиденцију, треба да се јаве у Центар Министарства одбране за локалну самоуправу, у просторијама Општинске управе општине Варварин, Марина Мариновића 38, II спрат, у канцеларији број 17.

Увођење у војну евиденцију не значи позивање на служење војног рока, већ је обавеза дефинисана Законом о војној, радној и материјалној обавези. Потребно је да на увид понесу личну карту или, уколико је лице не поседује, другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет.

Увођење у војну евиденцију могуће је обавити сваког радног дана у времену од 8 до 15 часова, а општи позив за увођење у војну евиденцију траје до 28. фебруара 2023. године, након чега ће бити упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали.

Младићи који бораве у иностранству своје право и законску обавезу испуњавају у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у земљи боравка. Потребно је да на увид понесу важећу путну исправу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x