Општи позив за увођење у војну евиденцију

Министарство одбране Републике Србије објавило је општи позив за увођење у војну евиденцију држављања Републике Србије рођених 2001. године и старијих годишта, а који нису уведени у војну евиденцију.

Увођење у војну евиденцију врши се и на територији општине Варварин, у канцеларији Центра Министартсва одбране која се налази у згради општине у улици Марина Мариновића 34, спрат II соба бр. 17, сваког радног дана, осим среде, у времену од 09 до 15 часова, у периоду од 14. јануара до 28. фебруара 2019. године.

Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе личну карту, уколико не поседује исту на увид може понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству важећу путну исправу.

Према саопштењу Министарства одбране, регрути који бораве у иностранству дужни су да се ради увођења у војну евиденцију јаве надлежном дипломатско – конзуларном представништву Републике Србије.

Детаљније информације о увођењу у војну евиденцију могу се наћи на сајту Министарства одбране www.mod.gov.rs/ОБАВЕЗЕ ОДБРАНЕ/Увођење у војну евиденцију, где се може преузети и Упитник за увођење регрута у војну евиденцију (Образац ВоБ-0) и Пријава података о регруту – војном обвезнику (Образац Пријава ДКП).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x