Општина Трстеник и ове године реализује програм енергетске ефикасности за грађане

У Већници Народног Универзитета у Трстенику потписани су уговори са 84 корисника програма енергетске ефикасности. Ово је већ трећа година заредом како општина Трстеник и Министарство рударства и енергетике, са по 5 милиона динара, финансирају замену столарије, израду спољне инсталације и фасада и набавке котлова на гас на породичним објектима.

“Ове године је било велико интересовање грађана за овај програм, а локална самоуправа ће и у наредном периоду настојати да издваја значајна средства како би што више грађана искористило ову могућност. Корисницима програма енергетске ефикасности субвенције пуно значе, њихови домови ће бити топлији и уштедеће електричну енергију. Општина Трстеник, у континуитету, са Министарством рударства и енергетике реализује овај пројекат и у основним и средњим школама наше општине, чиме су знатно побољшани услови рада ученика и наставника”, истакла је председница Привременог органа општине Трстеник Милена Турк.

Она подсећа да је Трстеник међу 131 градом и општином која добија субвенције за енергетску санацију домаћинстава,оценивши да је то заиста велики успех за реализацију овог програма.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x