Општина Трстеник наставља са улагањем у здравство, образовање и екологију

Дуално образовање све више добија на значају, јер је циљ овог програма да ученици стекну образовање кроз сарадњу са компанијама и учење у пракси, што додатно доприноси стицању радне етике, способности и одговорности, истакао је Велибор Јовковић, директор Техничке школе у Трстенику након потписивања уговора о реализацији дуалног образовања за ученике Техничке школе у Трстенику.

Јовковић напомиње да се овај процес показао као јако успешан у трстеничкој општини, а одређени број ученика је већ запослен и стекао је своје прво радно искуство.

Поред ових активности, локална самоуправа наставља да помаже средствима из буџета Дому здравља “Др Сава Станојевић”, а после набаке савремених апарата за потребе Служби допуњује се и возни парк у Служби хитне помоћи новим санитетским возилима. На зградама је постављена нова столарија, а окречене су и просторије.

Дечија превентивна стоматологија добила је нову савремену стоматолошку столицу, а на објекту ове Службе комплетно је саниран кров, ординација је окречена, извршени и керамички радови, тако да је цела поменута инвестиција износила 1.800.000,00 динара.

У Палати “Србија” у Београду заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац потписао је уговор са Министарством државне управе и локалне самоуправе о расподели средстава за реализацију пројекта енергетске санације у Гимназији “Вук Караџић” у Трстенику и у ту намену министарство је определило 9.991.000,00динара.

Средства у висини од 1.700.000,00 динара Министарство заштите животне средине определило је општини Трстеник за пројекат “Пошумљавање градске депоније”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x