Општина Варварин добила 32 контејнера за одлагање комуналног отпада

Министарство за заштиту животне средине донирало је општини Варварин 32 нова контејнера, запремине 1,1 м3 и 3 канте за смеће, запремине 240 литара. Варварин протеклих година доста пажње посвећује заштити животне средине, а цела територија ове општине покривена је котејнерима за одлагање комуналног отпада, пет амбалаже, али и стаклене амбалаже.

Захвалност ресорном министарству и министарки Ирени Вујовић на овој вредној донацији упутио је заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић и навео да ће контејнери бити дати на коришћење ЈКП “Варварин”, а које ће их распоредити на терену.

“Општина Варварин и даље ставља акценат на очување животне средине, заједно са својим службама, ту мислим на наше ЈКП “Варварин” и еколошку инспекцију која заиста свој посао ради онако како треба и труди се да наш град буде чистији и лепши”, поручио је Милановић.

Он је додао да локална самоуправа и даље наставља са израдом пројеката, са којима ће аплицирати ко Министарства за заштиту животне средине, а са циљем да цела општина Варварин буде још чистија, уређенија и здравија за живот и рад свих грађана.

У протеклих пар година одлучним корацима напред се кренуло ка уређењу животне средине у темнићком крају, током протекле године очишћене су дивље депоније у неколико месних заједница, рециклажни центар при ЈКП “Варварин” успешно функционише, а остварена је и одлична сарадња са Немачком организацијом за међународну сарадњу – ГИЗ, која је финансирала неколико веома важних пројеката у општини Варварин.

Оно што следи је решавање вишедеценијског проблема који мучи Варварин, а то је санација и рекултивација несанитарне депоније између Варварина и Ћићевца. Овај огроман проблем биће решен у наредном периоду изградњом Регионалног центра за управљање отпадом у Срњу, где ће се одлагати и комунални отпад из општине Варварин.

 

5 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x