Општина Варварин добила нова средства за суфинансирање пронаталитетних мера

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић уручила је данас представницима 68 локалних самоуправа уговоре о суфинансирању локалних пронаталитетних мера и пројеката, за које је министарство и ове године издвојило 400 милиона динара. Проф. др Кисић је том приликом истакла да су локалне самоуправе најзначајнији партнер Министарства, које је ове године определило готово половину свог буџета за спровођење пронаталитетних мера.

Министарка је подсетила на то да је прошле године Министарство суфинансирало пронаталитетне пројекте и мере у 52 локалне самоуправе, а да је резултат тог заједничког рада 19 изграђених дечјих игралишта, 15 реконструисаних вртића и седам школских одељења, бесплатни школски уџбеници за многе локалне самoуправе и превоз до школе, опремљена гинеколошка одељења и одељења за потпомогнуту оплодњу, организоване школе родитељства и друго.

Према њеним речима и локалне самоуправе из сопствених буџета издвајају већа средства за пронаталитетну политику и тако сви показујемо да нам је заједнички циљ да нас буде што више.

У име општине Варварин уговор о суфинансирању мера подршке породици је потписала председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић, а затим истакла да ће, захваљујући подршци Министарства за бригу о породици и демографију, бити завршени радови и опремање две групе, тачније једног дела зграде вртића, а чиме ће бити створени услови за проширење капацитета, као и смањење листе чекања за упис наших малишана.

Пројекат је вредан 8 милиона динара, а председница општине очекује да ће реализација пројекта обезбедити боље и комфорније услове за најмлађе Варваринце.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x