Општина Варварин стипендира 50 најбољих темнићких студената

Општина Варварин и ове године стипендира најбоље студенте и постдипломце државних факултета који су на претходној години студија остварили просек изнад 8. Право на стипендију, која на месечном нивоу износи 9.000,00 динара, остварило је 50 будућих академских грађана.

Ивана Луковић из Залоговца је на мастер студијама нафте и гаса Рударско – геолошког факултета у Београду, са просечном оценом 9,95, а поред студија је и на пракси у Нафтној индустрији Србије, на пословима интерне ревизије.

“Захвалила бих се општини Варварин не само на овој стипендији, већ и што годинама уназад награђује младе и подстиче њихов рад. Поред тога осврнула бих се и на Међународни самит “Отворени свет” на коме су најбољи студенти из наше општине успели да оду и имали прилику да слушају предавања еминентних стручњака из разних области и упознају вршњаке сличних интересовања. Желим још да нагласим да је дивно што смо се баш на Бадњи дан окупили овде, јер корени су оно што нас вуче, без обзира где отишли”, рекла нам је Ивана Луковић.

На мастер академским студијама Електронског факултета у Нишу, на смеру електроника и микросистеми, је Никола Анђелковић из Маренова. Он планира да, након завршеног мастера, упише докторске студије.

“Током четири године студирања успео сам да остварим просек који ми је омогућио да се пријавим на овај конкурс општине Варварин и хвала општини што је омогућила ову стипендију, која нама даје велики подстрек за даље усавршавање”, поручио је Никола Анђелковић.

За стипендирање најбољих студената у школској 2022/23 години буџетом општине Варварин предвиђено је 6.000.000,00 динара, истакла је председица општине др Виолета Лутовац Ђурђевић и захвалила се будућим академским грађанима на томе што на најбољи могући начин представљају Варварин.

“Данас смо имали прилику да поразговарамо са нашим најбољим студетима, да чујемо на којим су факултетима, које су предности, које мане и да чујемо шта је оно што они очекују од локалне самоуправе и надам се да ће овакви разговори и убудуће да се наставе и да ћемо моћи међусобно да размењујемо искуства и да делимо савете једни другима”, поручила је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Најбољи темнићки студенти су имали прилику да, након потписивања уговора, поразговарају са представницима општинског руководства и изнесу своје предлоге и сугестије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x