Општина Варварин стипендира 59 најбољих студената

У сали Скупштине општине Варварин 59 студената и постдипломаца државних факултета који су на буџету и који су остварили на претходној години студија просек изнад 8.0, потписало је уговоре о стипендирању за школску 2019/20 годину. Према речима председника општине Војкана Павића, у односу на прошлу годину ове године је број студената који остварују право на стипендију већи.

“Износ стипендије износи 9.000 динара, ове године право на стипендију остварило је 59 студената, потписана су решења, а ми ћемо се трудити да сви наши студенти стипендије добијају на време. Надам се да ће ова деца после студија да се врате у Варварин како би помогли нашој неразвијеној општини да стане на ноге и крене даље”, истакао је председник Павић.

Никола Анђелковић из Маренова студира на Електронском факултету у Нишу, а прошле године остварио је просек 8,25, а према његовим речима желео би да буде програмер електронике и да, након студија, остане у земљи зато што оцењује да Србија инжињерима може да понуди добар посао.

“Задовољна сам веома студијама и сматрам да је ова стипендија одличан подстрек за нас младе студенте и након факултета планирам да се бавим породичним послом”, наглашава Јелена Томић, студент треће године Фармацеутског факултета Универзитета у Београду.

Марта Симић из Варварина студира на Правном факултету у Нишу и нада се добрим резултатима након дипломирања. Она оцењује да је Правни факултет Универзитета у Нишу тежак, али додаје и да је јако занимљиво и да је веома задовољна квалитетом знања које стиче на овом факултету.

Данијела Ћук је на четвртој години психологије Филозофског факултета у Београду, а након дипломирање планира да упише мастер студије, као и да се усавршава за психотерапеута. Она истиче и да би, после завршеног  факултета, волела да се задржи тамо где може више да напредује у свом послу и каријери.

Александра Матић из Залоговца је студент друге године на Академији пословних струковних студија и за сада је задовољна током свог студирања.

“Задовољна сам досадашњим током свог студирања. Што се тиче неких даљих планова, не бих могла да дам баш неки релевантан одговор да ли ћу остати у овој општини или не, али је врло могуће”, рекла нам је Матићева.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x