СНС: Ускоро почиње изградња Моравског коридора, реконструкција државног пута Варварин – Обреж у току

На редовној конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Варварину било је речи о изградњи Моравског коридора, али и о вредним инвестицијама које су из Републике пристигле у општину Варварин.

Заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић истакла је на конференцији за новинаре да би ускоро требали почети радови на изградњи аутопута од Појата до Прељине па тим поводом општина Варварин, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, организује и спроводи Јавни увид у Нацрт просторног плана новог аутопута који једним делом пролази и кроз територију варваринске општине.

“Јавни увид обавиће се у периоду од 18. јула до 16. августа и моћи ће да се изврши на сајту општине Варварин, као и у згради саме општине, на другом спрату, у канцеларији број 16, одсек за урбанизам где грађани могу да поставе сва питања, да дају сугестије и да добију потребне одговоре”, рекла је заменица председника Виолета Чолаковић нагласивши да је Моравски коридор најзначајнији за овај део земље јер ће спојити коридоре 10 и 11, као и централну Србију, а грађани ће много брже и безбедније моћи да путују.

Говорећи о другим инвестицијама које су недавно почеле са реализацијом, али које ће бити реализоване и у периоду пред нама, она је нагласила да су у току радови на реконструкцији државног пута II А реда, Варварин – Обреж, до краја августа требали да почну и радови на реконструкцији и адаптацији ОШ „Свети Сава“ у Бачини, док се и за адаптацију ОШ „Мирко Томић“ у Обрежу ускоро очекује позитиван одговор из Канцеларије за управљање јавним улагањима.

“Општина Варварин, у сарадњи са ЈП “Путеви Србије”, ради на реконструкцији државног пута Варварин – Обреж. У току је прва фаза радова у дужини од око 1.3км, а планирано је да се у наредном периоду реконструише цела деоница. Реконструисаће се и зграда ОШ “Свети Сава” у Бачини за коју смо средства добили из Канцеларије за управљање јавним улагањима, а ускоро очекујемо и позитиван одговор за реконструкцију и адаптацију ОШ “Мирко Томић” у Обрежу која би, поред осталих радова, требала да добије и фискултурну салу”, наводи заменица председника општине подсетивши да се протеклих година веома води рачуна о најмлађим суграђанима.

“Пре пар месеци завршени су радови на доградњи спрата на згради средње и основне школе у Варварину, при крају су радови на реконструкцији објеката ОШ “Свети Сава” у Орашју и “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину тако да, са радовима у Бачини и Обрежу, биће то четири школска објекта која су у последње две године потпуно реконструисана и у којима су обезбеђени бољи услови за рад и учење наших основаца”, наглашава заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x