29 година СПС у Варварину; Спој искуства и младости, партија са најдужом традицијом у Србији

Општински одбор Социјалистичке партије Србије (СПС) у Варварину, на базенима Спортског центра “Темнић”, обележио је 29. годишњицу од оснивања партије. Окупљене госте, чланове и симпатизере ове партије поздравио је председник Општинског одбора проф. Драгољуб Станојевић нагласивши да су свакој земљи потребне идеје које нуде социјалисти.

Он се осврнуо и на одличну сарадњу у вршењу локалне власти између Општинских одбора Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије оценивши да ће се пријатељски и коректни односи између ових странака наставити и после локалних избора 2020. године.

“Социјалистичка партија Србије слави 29 година постојања. Сам податак да постојимо 29 година је знак великог поштовања и сигуран сам да ће се та традиција наставити и у будућности. Ни једна земља без идеје и програма које нуди социјалистичка партија не може да опстане, а сигурно ни Србија”, истакао је Станојевић.

Потпредседник СПС-а проф. др Предраг Ј. Марковић истакао је да највише воли да дође у Варварин оценивши да је ова организација међу најбољима у Републици Србији, у којој се најбоље види спој искуства и младости.

“Ових дана све организације Социјалистичке партије широм земље славе свој рођендан, али ја највише волим да дођем у Варварин. Не само зато што су овде моји земљаци, већ зато што је варваринска организација најбоља у земљи. Ту се спојило искуство нашег професора Станојевића и младост и образовање нашег Братислава, женска енергија Бојане, значи једна изврсна организација”, оценио је проф. др Предраг Ј. Марковић.

Говорећи о историјату СПС-а у Србији и уопште о социјалистичким идејама, проф. др Марковић је цитирао речи председника партије Ивицу Дачића да је “СПС најстарији политички бренд”.

“Не постоји партија која има толику традицију. Једина организацију која има већу традицију од нас је црква. Када би гледали шта чини најдубљу суштину српског народа једно је православље, а друго идеје левице, мало шта може с тиме да се мери. Није то само социјалистичка партија, нису то само комунисти, то су традиције једнакости, слободе и правде које сежу до Светозара Марковића, па и даље, до наших устанака, до наших борби за слободу, све су то традиције левице чији је једини и прави наследник Социјалистичка партија Србије”, поручио је проф. др Предраг Ј. Марковић.

Зоран Анђелковић, члан Главног одбора Социјалистичке партије Србије, оценио је да од пре седам година, када су СНС и СПС, као и двојац Вучић и Дачић, преузели власт и бригу о држави, да Србији иде боље и да се тај правац ка бољем осећа сваким даном све више.

“То се можда не осећа у свакој породици, код сваког појединца, али ако нема општег благостања у земљи онда неће ни сваки појединац ни породица осетити то. Ја желим да верујете у то, желим да знамо да нам иде боље, желим да они који су у прилици да одлучују да имају храброст да не одлажу одлуке за сутра већ да их доносе данас”, рекао је Анђелковић пожелевши социјалистима Варварина добре резултате на наредним изборима.

Прослави Општинског одбора СПС Варварин присуствовали су и председник општине Варварин Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, народна посланица у НСРС и председница ОО СНС Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић, члан Извршног одбора СНС Ненад Дејановић, као и председник Окружног одбора СПС Расинског округа Синиша Максимовић.

Са варваринским социјалистима 29 рођендан партије прославили су и председник Градског одбора СПС Крушевац Владимир Тасић, председници СПС-а у Ћићевцу, Трстенику и Параћину Боривоје Видојковић, Радомир Милуновић и Милан Марковић, представници одбора из Александровца и Бруса, делегација Форума жена СПС Параћин, као и директори јавних предузећа и установа са територије општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Lala
Lala
2 године раније

Srećan vam dan partije drugovi, svaka čast. Pozdrav sa severa.

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x