Општински одбор СНС Варварин посетом најстаријим суграђанима обележио Међународни дан старијих особа

Поводом Међународног дана старијих особа, који се обележава 01. октобра, Општински одбор Српске напредне странке (СНС) у Варварину, уз помоћ лекара и медицинских сестара из својих редова, организовао је посету најстаријим суграђанима.

Како је саопштено из СНС-а посета је организована, пре свега, из солидарности и људске бриге према најстаријим припадницима нашег друштва, па су том приликом наши најстарији суграђани имали прилику да провере своје здравствено стање.

“Поред интезивне бриге државе о њима на институционалан и системски начин, ова акција је организована са намером да се изврши едукација о здравим стиловима живота, укаже на правилан начин исхране, начин примене прописане терапије, редовне контроле здравља и осталих радњи које подразумевају основну здравствену негу”, саопштили су варварински напредњаци.

Удео особа старијих од 60 година је у порасту и тај тренд се наставља са једне стране услед опадајуће стопе наталитета у целој земљи, а са друге стране услед повећања дужине животног века. Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године, резолуцијом 45/106, прогласила је Међународни дан старијих особа чији је циљ да се државе подстичу да особама трећег доба осигурају задовољење њихових потреба и омогуће им учествовање у друштву у складу с њиховим способностима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x