Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао будући Пољопривредни факултет у Крушевцу

Након полагања венаца поводом Дана ослобођења Крушевца у Другом светском рату, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градоначелник Крушевца Драги Несторовић и директор БИA Братислав Гашић обишли су зграду будућег Пољопривредног факултета.

Министар Шарчевић најпре је честитао грађанима Крушевца Дан ослобођења града, а затим је у излагању, које се односило на будући факултет, истакао да ће се његовим отварањем решити проблем високошколског образовања за око 2,5 милиона људи на југу Србије.

Пољопривредни факултет је 14. факултет у оквиру Нишког универзитета и његови смерови покриваће све пољопривредне гране, док је посебно значајно то што територију града Крушевца чини 101 насељено место са огромним потенцијалом за развој сточарства, повртарских и воћарских култура.

Зграда факултета је у потпуности адаптирана, заузима површину од око 2000 квадрата, а око годину ипо дана је трајала процедура око прикупљања неопходне документације.

Министар Шарчевић се овом приликом захвалио претходном градоначелнику Крушевца Братиславу Гашићу као једном од иницијатора ове идеје, али и заслужном за реализацију.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x