ОШ “Велизар Станковић Корчагин”из Великог Шиљеговца најбоља из историје

Ученице ОШ “Велизар Станковић Корчагин” из Великог Шиљеговца, победом на међународном квиз такмичењу “Немањићи”, оствариле су изузетан успех. Екипу ове школе чиниле су ученице 7. и 8. разреда: Анастасија Ђокић, Каролина Јеж и Миона Анђелковић.

Уз помоћ наставника ментора Јасмине Ђорђевић, вероучитеља и Бојана Панића, наставника историје, трећи пут заредом учествују, али и освајају вредне награде – електричне тротинете, лап топове, телевизоре, таблете…

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић приредила је пријем за младе историчарке и њихове наставнике, а младим шампионкама је уручила комплете књига.

“Нема већег поноса него кад млади људи својим успесима представљају не само себе, већ и школу и град. Млади су покретачка снага нашег друштва, а њихова енергија, амбиција и ентузијазам су кључ сваког успеха и просперитета локалне заједнице, али и друштва у целини”, истакла је челница локалне самоуправе.

Међународно квиз такмичење се одржава трећу годину заредом у организацији фондације “Мир Божији” из Бањалуке, Српске Православне Цркве, Министарства спољних послова Републике Србије и представништва Срба из Републике Српске у Србији.

“Крушевачки ђаци се такмиче од самог почетка организовања квиза 2019. године.  Наредне године освојиле су прво, а 2021. друго место. Ове године учествовало је више од 200 екипа из Србије, региона и света. Завршно такмичење одржано је у Чачку, а тема је била #Знаменити Срби”. Уз квиз који је изискивао мултидисциплинарна знања из области веронауке, историје, књижевности и уметности, организатори су припремили и богат програм, у оквиру кога је била предвиђена посета Тршићу, Троноши, манастирима Студеници, Сирогојну, Кадињачи, Чачку… Циљ квиза је повезати младе из дијаспоре, Републике Српске, Србије, ширење знања о српској култури, традицији, историји, књижевности…”, каже ментор Бојан Панић, наставник историје, а иначе председник Удружења историчара Расинског округа.

После завршеног такмичења, у храму Светог Саве у Београду, учесницима се обратио Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x