Отворен 18. Међународни уметнички камп у Трстенику

У ликовном салону Дома културе у Трстенику у току је 18. по реду Међународни уметнички камп чији је почетак обележила 33. изложба ликовних радова иностраних уметника са свих континената из колекције интернационалног уметничког студија Радована Миће Трнавца из Ваљева.

Организатор ове изложбе је удружење Арт центар Рома Србије у Трстенику који наставља континуитет презентације највиших културних вредности, овога пута због присуства корона вируса у другачијим околностима.

“Било је тешко због короне, ми смо још у марту пренели овај пројекат за манифестацију јер смо знали шта нас чека. Морали смо у ходу да мењамо програм. У ликовном салону присутно је 450 радова Миће Трнавца, изузетна галерија мултимедијалног уметника пореклом из Трстеника који је био и селектор ове изложбе. Овом приликом позивам све заинтересоване љубитеље ове врсте уметности да дођу и погледају изложбу аутора са свих континената”, рекао нам је Милош Васић, председник Арт центра Рома Србије са седиштем у Трстенику.

Изложбу су помогли Министарство културе и информисања Републике Србије и општина Трстеник, у сарадњи са Народним универзитетом у Трстенику, а изложба је отворена до 17. октобра ове године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x