“Пажљивкова правила у саобраћају” за прваке

Савет за безбедност саобраћаја општине Варварин уручио је првацима у ОШ “Свети Сава” у Бачини и подручним одељењима ове образовне установе илустровану сликовницу “Пажљивко, правила у саобраћају”, као и прслуке за безбедност деце у саобраћају.

Члан Савета за безбедност саобраћаја Владица Филиповић подсећа да општински Савет, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја (АБС) Републике Србије, дели првацима ову илустровану сликовницу где кроз игру малишани могу да науче нешто о правилима у саобраћају, како би безбедније стигли од куће до школе и додаје да су подељени и флуоресцентни прслуци како би по мраку били још безбеднији на путу.

“Ускоро ћемо поделити дечија ауто седишта, а биће одржана и едукација родитеља који ће после та седишта користити у својим аутомобилима на исправан начин, а како би деца била безбедна. Семинар ће 01. новембра у Варварину одржати стручна лица из Агенције за безбедност саобраћаја”, најављује Филиповић.

Основну школу “Свети Сава” обишли су и председник општине Варварин Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине Драгољуб Станојевић и начелница Општинске управе Гордана Петровић, као и припадници Саобраћајне полиције ПС Варварин, а “Пажљивкова правила у саобраћају” и флуоресцентне прслуке добиће сви прваци основних школа на територији варваринске општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x