Конкурс за средњошколце “Светионик знања”

Пројекат “Светионик знања”, који спроводи Организација српских студената у иностранству (ОССИ), а финансира Министарство омладине и спорта, представља дугорочни, одрживи пројекат, образовног и такмичарског карактера, са нагласком на активном учешћу младих на локалном нивоу, саопштено је из ОССИ.

“Циљ Пројекта је јачање свести о значају и могућностима активног учешћа у друштву, како на локалном, тако и на регионалном, националном и глобалном нивоу, али и развијање потребних вештина из неформалног образовања, комуникације, писања пројеката. Имајући у виду недостатак омладинског активизма, нарочито у мањим или руралним срединама, као и међу oсетљивим друштвеним групама, пружање конкретних смерница, знања, вештина, способности, размена искустава, као и стручно вођење и подршка младима при осмишљавању и спровођењу конкретних активности у својој локалној заједници су од изузетне важности за јачање самопоуздања, мотивације, преузимања одговорности, предлагања решења за проблеме”, наводи се у саопштењу ове организације

На конкурс могу да се пријаве ученице и ученици трећег и четвртог разреда средњих школа, укључујући и осетљиве групе, из 15 локалних заједница у Републици Србији и то из Београда, Ваљева, Варварина, Вршца, Кикинде, Краљева, Лесковца, Мајданпека, Ниша, Новог Пазара, Новог Сада, Пирота, Уба, Чачка и Шапца.

Пријавни формулар се налази на следећем линку, док је крајњи рок за пријаве на конкурс 21. октобар у 23.59. Крајем октобра биће обављена селекција кандидата, на основу њиховог профила, мотивације и интересовања. Комисију за одабир 4 средњошколца из сваке од 15 локалних општина ће чинити 2 члана ОССИ-ја и 2 члана партнерских организација за сваку локалну заједницу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x