Приредба “Игром до знања” поводом 36 година “Наше радости”

Приредбом малишана Предшколске установе “Наша радост” у Великој сали Општинске библиотеке Варварин обележен је 14. октобар, 36. годишњица и Дан ове образовне установе. Непосредно пред почетак приредбе директорка Драгана Савић уручила је јубиларне награде запосленима у овој предшколској установи.

У свом обраћању директорка Савић упутила је захвалност у име запослених, као и наших најмлађих суграђана, представницима локалне самоуправе на помоћи у протеклом периоду. Оа је подсетила да је ПУ “Наша радост” са радом почела 1982. године, па је тако за то време кроз ову установу прошло 36 генерација срећне деце, нагласивши да “дете је човек у оделу детета и ни један део овога света не вреди сузе једног детета”.

“Данас су са нама малишани који ће нам остати у сећању као весела деца и онда када постану одрасли људи, као што сте ви који седите у овим редовима жељно исчекујући да видите своју децу”, истакла је директорка ПУ “Наша радост” Драгана Савић и нагласила да тема овогодишње приредбе поводом Дана вртића “Игром до знања” наглашава речи нашег познатог песника за децу Љубивоја Ршумовића, “игра је здравија од млека, игра је свежија од воде, игра је за човека највећи дар слободе”.

“Године су пролазиле, генерације су се мењале, ми смо остали ту да вас својим радом, љубављу и пажњом драга децо пошаљемо на даље школовање. Да будете срећни, здравији и окружени љубављу као и до сада. Идући путевима дечијих игара, заједно стицали смо знања, учили нове вештине и постали много богатији и зрелији. Учешћем у готово свим манифестацијама расли смо и растемо заједно са вртићем представљајући га на најбољи могући начин”, рекла је директорка Савић пожелевши свима срећан Дан установе.

Обележавању Дана ПУ “Наша радост”, поред великог броја родитеља, присуствовали су и председник општине Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине Драгољуб Станојевић, заменик председника Скупштине Братислав Ташић, помоћник председника општине Саша Срећковић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, председница ОО СНС Варварин др Виолета Лутовац-Ђурђевић, као и директори јавних предузећа и установа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x