Перформанс “Чарапани из суседства”

Организација “Људима од људи” из Крушевца, у оквиру локалног пројекта “ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights”, презентовала је 10. јуна 2018. у Врњачком биоскопу резултате рада у виду перформанса под називом “Чарапани из суседства”.

Основна активност пројекта, семинар од 04 – 10. јуна 2018. у Врњачкој Бањи, окупила је младе учеснике и учеснице како би путем уметничког приступа и извођачке уметности едуковала, укључила и подстакла младе на промишљање, изражавање и активно учествовање на тему људских права, инклузије и равноправности ради креирања свести о животу у заједништву у својој локалној средини. Приступ на семинару је базиран на техникама савременог плеса и позоришних методологија.

Након семинара, образовани у тимове, а по угледу на едукативни приступ, технике и методологије које су искусили, учесници и учеснице ће научене вештине и методе рада применити у пракси за своје вршњаке. Уз менторску помоћ тренера на пројекту преузеће улогу лидера и активну улогу у друштву као равноправни грађани у оквиру своје локалне заједнице.

На основу семинара и интензивног активног доприноса учесника и учесника, као и имплементацијом радионица које су осмислили на основу искуства који су стекли, организација Људима од људи припремиће електронско упутство. Оно ће представљати алат за рад, приказ и едукативни материал који се ослања на методе рада и тему пројекта а резултира перформансом као још једним важним начином да се пошаље снажна порука и скрене пажња на друштвене теме које нас окружују. Електронско упутство ће бити доступано на веб сајту организације http://people2peopleserbia.org.

Пројекат је подржан од стране Европске омладинске фондације Савета Европе#eyfcoehttps://fej.coe.int/.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x