Позив за учешће у пројекту “Чарапани из комшилука”

Организација “Људима од људи” упутила је позив за учешће на пројекту “ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights” који ће се одржати од 04 – 10. јуна у хотелу “Лидер С” у Врњачкој Бањи, а подржан је од стране Европске омладинске фондације Савета Европе.

Пројекат окупља младе од 18-25 година из Крушевца, а фокус је на теми људских права и инклузије. Састоји се из основне активности у виду седмодневног семинара, затим презентације рада у виду представе, као и практичног дела који укључује примену наученог у пракси реализацијом сопствених кратких радионица од стране учесника поменутог семинара.

Пројекат подразумева едукацију путем неформалног образовања од 4-10. јуна у Врњачкој Бањи и има за циљ да путем седмодневног семинара који подразумева уметнички приступ и извођачку уметност едукује, укључи и подстакне младе на промишљање, изражавање и активно учествовање на тему људских права, инклузије и равноправности ради креирања свести о животу у заједништву у својој локалној средини. Приступ и технике рада које ће се овом приликом користити су технике савременог плеса и позоришне методологије. Креативни рад учесници ће презентовати јавности у виду представе. Претходно искуство учесника/ца са методологијама савременог плеса и позоришта није неопходно.

Уједно, неколико дана након семинара и представе образовани у тимове учесници пројекта имају могућност да по угледу на едукативни приступ, технике и методологије које ће искусити, научено примене у пракси у Крушевцу. Уз менторску помоћ тренера на пројекту уследиће осмишљавање активности које би желели да организују и имплементирају за своје вршњаке као циљну групу и самим тим преузму улогу лидера и активну улогу у друштву као равноправни грађани у оквиру локалне заједнице у Крушевцу.

Број полазника је ограничен на 20, а учешће у пројекту је бесплатно. Трошкови смештаја, исхране и путни трошкови учесника су обезбеђени. Радни језик је српски. Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем пријавног формулара који се налази на следећем линку.

Рок за пријаву је 13. мај 2018. до 23:00. Након селекције, изабрани учесници ће бити контактирани најкасније до 17. маја. Одабрани учесници имају обавезу да потврде и осигурају своје место на пројекту уплатом котизације од 700 рсд до 22. маја 2018. Уплаћени износ ће организатор рефундирати сваком учеснику доласком на семинар у Врњачкој Бањи.

“Назив “чарапани” је свима добро познат с обзиром да се у историји помиње као друго име за становнике Крушевца. Желели бисмо да искористимо полазно становиште међуљудских односа, а то је свест и спознаја о томе шта значи наћи се на месту друге особе или како се у народу каже “бити у туђим чарапама”, наводи се у саопштењу организације “Људима од људи”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x